2014-2015 SONBAHAR MAKYAJ TRENDLERİ

by - Kasım 16, 2014

Merhabalar,

Uzun zamandır makyajla ilgili post yazmadığımı farkettim. Nasıl olur da sonbahar makyaj trendlerini yazmam dedim ve hemen hazırlamaya başladım sizler için.

Makyaj, bir kadının kendini güzel hissetmesidir bence. Güzel hissetmek bazı şeyleri abartmak değildir. Bu ince çizgiden uzaklaşmamak gerektiğini düşünüyorum. 

Bazen sade makyaj yapıyorsunuz ve bu mu sade dediğin makyaj? bir ton şey sürdün diyorlar. Sade makyaj demek az makyaj yapmak anlamına gelmez, renkleri minimum tutmak anlamına gelir. Bazı farkındalıkları yaratmak yada öğretmek gerektiğine inanıyorum. 

İşte bu sezon makyajlar tam da bunu yansıtıyor;
Makyajından ödün vermeden sade görüntüyü yakalamak!

1.MADDE : Doğala en yakın ve Kalın kaşlar

İnce, kavisli, yay gibi kaşlar artık mazide kaldı. Kalın kaş moda diye kaşlarınızı kalınlaştırdınız ama yüzünüze gitmediyse elbette bir seçenek daha var. Doğal görünüm yakalamak. Kaşlarınızı kalıp şeklinde kestirmeyin. Özellikle kaşınızın başlangıcındaki düzensiz tüyleri keserek şekle sokmaya çalışmayın. Bir kaş maskarası kaşlarınızın doğal ve özenli görünmesine yetecektir. Bırakın kaşlarınız biraz uzasın doğalda nasıl bir şekli varsa belli olsun, sonra uçlarından belli belirsiz alarak ana şeklinize benzesin. Çocuk güzelliği diye bir şey var unutmayın, herşeyin doğalı güzel.



2.MADDE : Nude Makyaj

Evet doğru duydunuz bu sene en en en çok moda olan şey nude makyaj. Biz kadınlar renklerle oynamayı severiz. Özellikle sonbahar ve kış aylarında makyajımızda da koyu renklere yöneliriz. Ama bu sene tamamen çıplak yüzler moda. Başta da bahsettiğim gibi çıplak yüz makyajı demek makyaj yapmamak demek değil. Aksine kusursuz bir cilt makyajı. Sağlıklı görünüm yaratmak için highlighter kullanımı ön planda. Far kullanmaktan vazgeçemeyenler, gözlerde de hafif aydınlık yaratmak için açık renkli parlak ürünler kullanabilirsiniz. İnce bir eyeliner, rimel ve nude renk rujla makyajınızı tamamlamış bulunuyorsunuz.

      

3.MADDE : Koyu renk ruj

Elbette koyu renk rujlardan da vazgeçicez sanmayın. Bu sene kırmızı tonları yerine, daha koyu morlar, bordolar hatta siyaha yakın renkler dudaklarımızda yer alıcak. Yine gözlerimizi abartmıyoruz, sadeliği bir yerden yakalamak lazım unutmayın.

             

Fotoğraflar alıntıdır.

Umarım hoşuna giden faydalı bir yazı olmuştur.
Sevgiler...



Diğer Yayınlar

0 yorum