NUDE YILBAŞI MAKYAJI

by - Aralık 26, 2014

Merhabalaar,

Çok ara verdim biliyorum, makyaj yazılarına. Hazır yılbaşı kapıdayken kafanızda bir şeyler oluşması adına bir makyaj postu hazırladım. Her yerde karşınıza çıkan kırmızı rujlu makyajların aksine oldukça sade ama asil durduğunu düşündüğüm makyajı paylaşmak istedim bu sefer. Belki yılbaşına kadar bende bir 'kırmızı ruj' makyajı yaparım sizler için.

Kullandığım bütün ürünleri sizler için fotoğrafladım. Hepsi uygun fiyatlı, hatta indirim zamanlarında dahada uygun fiyatlı olan ürünler. Oldukça az malzeme kullanmaya çalıştım.


Evet hadi başlayalım;

Öncelikle göz kapaklarıma göz bazı sürmekle başladım. Malumunuz yağlı göz kapaklarında far 2 saat kadar bile sabit kalmıyor. Ardından allığımın koyu pembe kısmını tüm göz kapağıma uyguladım. Unutmayın! makyaj yaparken her şey sizin elinizde. Gölgelendirme işlemini ise gri renkli farla yaptım. Siyahla sert bir geçisin hoş durmayacağını düşündüm açıkçası. İç ve dış köşelere gölgelendirme yaptıktan sonra rimelimi sürdüm. Rimeli önce sürmem de ki amaç bulaşan kısımlar olursa bir nevi eyeliner ile düzeltebilmek. Daha sonra çok kalın olmayacak şekilde bir eyeliner çekiyoruz ve göz pınarımıza kadar uzatıyoruz. En son olarak göz altı kapatıcımızı uyguluyoruz ve daha yumuşak ama keskin gözlere sahip oluyoruz.
( Allığın detaylı yazısı ve rengi için buraya tıklayabilirsiniz.
Göz altı kapatıcısının detaylı yazısına da buradan ulaşabilirsiniz.)

Gelelim kaşlarımıza, güzelce taradıktan sonra temennim kaşınıza uygun bir farla yada kalemle ana hatlarını belirleyip abartmadan hafifçe doldurmanız. Ben kaş maskarası uygulamadım ama dilerseniz siz kullanabilirsiniz.

Fondöten seçimim ise içinde gözle görülecek derecede simler bulunan ama cilde sadece ışıltı katan Wake me up oldu. Fırça yardımıyla tüm yüzüme uyguladım. Sonrasın hafif ama çok hafif dokunuşlarla tekrar gri farla elmacık kemiklerimin altına gölgelendirme yaptım. Pudrayla sabitledik. Far olarak kullandığım allığımın renklerini karıştırarak kullandım. En açık rengiyle elmacık kemiklerimin üstünü, dudaklarımın üstünü aydınlattım.
( Wake me up fondöten incelemesine buradan bakabilirsiniz.)

Dudaklara gelince ise önce pudraladık, üstüne allığımızın açık renklerinden sürdük, onun üstüne de gloss sürdükten sonra nude rujumuzu da elde ettik. 


Hem az ürün kullandık, hem ucuz ürünleri kullandık, hemde makyajımızda bir bütünlük yakaladık.
Bu sade makyajla, yılbaşı gecesi gösterişli takılarınızı kullanabilirsiniz. Tabi zevk sizin.

Sevgilerle...

Diğer Yayınlar

4 yorum

  1. Harika bir makyaj olmuş. Çok beğendim ve hemen sizi izlemeye aldım. Merak ederseniz ben de sizi bloguma beklerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil