BURUN AMELİYATI OLDUM! / AMELİYAT ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

by - Ağustos 25, 2016

Merhabalaar,

Size bugün uzun zamandır hayalini kurduğum şeye kavuşmamı adım adım anlatmak istiyorum.

Ben burnuyla barışık olmayan bir insandım. Belki çok kötü bir burnum yoktu fakat kemer diye tabir ettiğimiz o kemik beni oldukça rahatsız ediyordu. Profilden fotoğraf çektirmekten hep kaçıyordum. Aslına bakarsanız fotoğraflardaki en doğru açıyı bile yakalamıştım artık.


Burnumun önceki hali

Ameliyat olucam, yaptırıcam burnumu diyordum hep. Fakat o cesareti kendimde hiç bir zaman bulamıyordum. Bu zamana kadar hiç ameliyat masasına yatmamış birisi olarak kendime en büyük kötülüğü yaptım ve burun ameliyatı videolarını izlemeye kalkıştım. Siz bunu sakın yapmayın! Sadece kendinizi korkutuyorsunuz. Çünkü uyandığınızda ne olup bittiğini anlamayacaksınız bile.

Cesaret dahi bulamayan ben, 2016 Şubat tatilinde ilk defa doktor araştırmaya başladım. Etrafımda daha önce burun ameliyatı olan kimse yoktu o yüzden de internette araştırmalara başladım. Bir çok site gezdim, bir çok yazı okudum, bir çokta doktor ismini not ettim. Kimi insan memnun kalmıştı kimisi ise pişman olmuş ikinci bir doktor arıyordu. Bu durumdan da korkmuyoruz! Bize en güven veren doktoru buluncaya kadar araştırmaya devam ediyoruz. Burun bu, aceleye gelmez.

Üzerinde durulması gereken konu ise Kulak Burun Boğaz Doktoruna mı yoksa Estetik Cerrahına mı ameliyat olmak istediğiniz. Benim not aldığım doktorlarda her ikisi de vardı. İlk olarak hakkında hiç kötü yorum olmayan Hadi Nural'dan randevu aldım ben. Kendisi KBB uzmanı. Önce ben kendi isteklerimi sıraladım sonra da Hadi Bey burun röntgenimi istedi. Bir sürü teknik şeylerden sonra, Meğersem ben nefes alamıyormuşum! Hal böyle olunca da Kulak Burun Boğaz doktoruna gitmekle en doğru kararı vermişim.

Salı günü randevu alıp doktora gittim ve Perşembe günü ameliyat için saat ayarladık!
Siz, siz olun önce doktorunuza güvenin.

Ameliyat öncesi size tavsiye edebileceğim tek şey ise, burnunuzu yaptırıp, yaptırmamak konusunda emin olmanız. İstemek yetmiyor çünkü, böyle bir değişime hazır olduğunuzdan emin iseniz böyle bir yola girmelisiniz.

Devamı Gelecek...

Diğer Yayınlar

2 yorum

  1. Devamını Merakla bekliyorum Dilara ;). Senin adına sevindim. En doğru kararı vermişim dediğine göre sonuç gayet başarılı olmalı. Çok sevindim ;).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim :) Sonucundan oldukça memnunum. Dediğim gibi önemli olan istemek zaten.

      Sil